De humminbird rf15 smartcast visvinder signaal versterker

Boboot geeft je Humminbird RF15e visvinder bereik!

"Mijn visvinder stoort": is een veel gehoord probleem bij de Humminbird rf15e. Deze in- en opbouw visvinder setjes worden veel op voerboten gebruikt. Men krijgt dan vaak het advies van de leverancier de batterijen te vervangen, wat meestal geen effect heeft. Ook wordt de oorzaak aan weersomstandigheden en/of objecten in de omgeving gegeven.

Wij zijn van mening dat dit niet de reden is van deze storingen, maar van gewoon te weinig zendvermogen van de visvinder. Om deze reden hebben ze een visvinder versterker laten ontwikkelen die al deze ongemakken wegneemt en voor een mooie en stabiele verbinding naar de kant toe zorgt. Deze heeft Boboot voerboten nu in een kastje gemonteerd waarin de aan/uit knop, batterij en antenne verwerkt zit, zodat bijna iedereen deze zelf op zijn boot kan aansluiten. De aansluiting vindt plaats door de bestaande kleine zendantenne met de sma aansluiting die veelal gebruikt wordt eraf te draaien en hierop de sma aansluiting van de versterker te draaien. Het kastje met de versterker is spatwater dicht en kan dus boven op de boot gezet/gemonteerd worden. Dit geeft de visvinder bereik dat de 300meter meestal overtreft, maar liever zeggen ze bij Boboot: "tot uit het zicht".

Wanneer men niet in het bezit is van een visvinder met een sma antenne is er ook nog een versie zonder deze sma aansluiting, maar met een losse coaxkabel. Deze kan dan met de coax van de bestaande coax antenne worden doorgezet voor de versterking van het zend signaal.

De visvinder versterker is speciaal voor Boboot ontwikkeld en vanaf nu ook los verkrijgbaar. Deze versterker versterkt het signaal met 30dB wat ervoor zorgt dat het bereik tot meer dan 300 meter versterkt kan worden. Wanneer ook de ontvanger (het scherm) omgebouwd is, is met deze versterker het bereik tot uit het zicht +300mtr te halen. Een omgebouwd scherm wil zeggen dat er een antenne op zit. Wanneer er nog geen antenne op het scherm zit, kan dat door Boboot gedaan worden en kost € 55,-. Een groot voordeel is tevens dat er veel minder storingen optreden.

Er zijn 3 type te weten:

Type 1 Doe het zelf versterker € 109,-:

kant en klare versterker  

Deze versterker moet je zelf solderen op het eitje. Ook het aanleggen van de voeding/stroom moet nog zelf gedaan worden. De versterker wordt geleverd met een handleiding. De voeding van de versterker kan middels de vaaraccu van de boot of middels een 9 Volt blok batterij tot stand worden gebracht. (spanning min. 7.5Volt en max 15Volt). Wanneer je het niet ziet zitten hem zelf aan te sluiten, neem dan contact op over de aansluit mogelijkheden die door Boboot gedaan zouden kunnen worden.

Type 2 Kant en klare versterker die je nog wel moet solderen op het eitje € 149,-:

Deze versterker moet je ook nog zelf op het eitje solderen, maar de voeding en aan/uit knop is wel al gemaakt. De versterker is spatwater dicht en kan op of in de boot gezet worden.

Type 3 Kant en klare versterker met sma bus €149,-:

kant en klare versterker  

Deze versterker is kant en klaar voor diegene die nu een visvinder op de boot hebben met een antenne met coax / sma aansluiting. De versterker draai je dan op deze bestaande antenne uitgang.

technische specificaties

  • maximale ingangssterkte: 1mw
  • ingangsfrequentie: 0Mhz tot en met 2,4Ghz
  • bedrijfsspanning: 7,5volt tot en met 15volt
  • versterking:25dB tot 35dB
  • De versterker kan worden opgestuurd. Mocht je vragen hebben aarzel niet te bellen/mailen.

    naar boven Ga naar foto's