Het voerboot GPS systeem € 490,-

Dit 'Boot Lokatie Indicatie Systeem' (BLIS) gps voor op de voerboot is ontwikkeld om de voerboot zeer nauwkeurig naar de stek te kunnen varen. Er zijn nauwkeurigheden tot op enkele decimeters behaald op stekken die zich op 170 meter vanaf de kant bevinden. Bij dit voerboot gps systeem wordt gebruik gemaakt van de meest nauwkeurige satelliet ontvanger die er bestaat. Het is echt verbluffend hoe nauwkeurig dit voerboot gps systeem is. Bij de tests zijn alle 12 keer uitvaren met de voerboot op stekken van 53, 77 en 111 meter een afwijking binnen de 120 centimeter behaald. Waarvan er 6 metingen binnen de 80 centimeter vielen.

Hoe werkt het voerboot gps systeem?

Om het gps systeem ook daadwerkelijk gebruiksvriendelijk te maken hebben we gekozen voor een heel eenvoudig concept die door iedereen te gebruiken is. Dit houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van 3 functie knoppen en 9 knoppen om startpunten onder op te slaan. De 3 functie knoppen bestaan uit: 1. Aan/uit 2. Display licht aan/uit 3. Reset Er is niet gekozen voor een scherm waarin je de voerboot naar een punt in moet varen. wanneer punten worden opgeslagen ontstaan er automatisch afwijkingen. Bij dit voerboot gps systeem is dit dus niet aan de orde. Ook zijn de gps systemen die dit wel kunnen te ingewikkeld en geven daarom te veel weerstand om ze te gaan gebruiken. Onze aandacht heeft zich net zoals de voerboot the Bullet toegespitst op kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en bij het voerboot gps systeem vooral ook op de nauwkeurigheid.

Wat doet dit voerboot gps systeem dan wel?

Dit voerboot gps systeem geeft het verschil in afstand(in meters) en richting(in graden ten opzichte van noord) aan vanaf de hengels (het punt dat men reset/start). Wanneer een stek is bepaald weet men dus de afstand en richting vanaf de plaats waar de resetknop is ingedrukt. Het systeem geeft dus wanneer de voerboot zich op de visstek bevindt bijvoorbeeld aan: Afstand(distance): 112,4 meter Richting(heading): 281,8 graden

Ook wordt er op het scherm het aantal ontvangen satelieten en de gps co÷rdinaten aangegeven. Dan is er ook nog de mogelijkheid om 9 posities op te slaan. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld dezelfde stek vanaf verschillende kanten of verderop in het jaar nogmaals te bevissen.

Is dit gps voerboot systeem voor iedere voerboot geschikt?

Ja! Het voerboot gps systeem kan op iedere voerboot worden gebruikt. Wel is hiervoor 12Volt gelijkspanning op de voerboot nodig. Wanneer dit niet zo is kan hiervoor een aparte powerpack geleverd worden. Ook kan het voerboot gps systeem heel goed gebruikt worden wanneer men met de hand (rubberboot) de stekken beaast of voert.

Wil je het voerboot gps systeem in een andere voerboot ingebouwd hebben door Boboot dan kan dat. De kosten zijn hiervoor €55,-

Even op een rij:

-Zeer nauwkeurig, gemiddelde afwijking ligt binnen de 120 centimeter ongeacht de afstand.

-Zeer gebruiksvriendelijk door toepassing van maar 3 functieknoppen.

-Op alle boten toepasbaar ook wanneer men met de hand (rubberboot) uitvaart.

-Aantrekkelijk geprijst.

Bel gerust voor een proefvaart en laat je overtuigen!

Ga naar foto's

naar boven